سیستم عامل اندروید
با استفاده از اندروید، یک برنامه نويس می تواند از تمام قابلیتهای يک گوشی همراه استفاده کند. اندرويد امکان استفاده از توابع داخلی گوشی موبايل همچون شماره گيری، فرستادن SMS يا استفاده از دوربين گوشی را به برنامه نويسان می دهد تا بتوانند اپليکيشن های قدرتمند و کاربردی برای کاربران بسازند.
تمامی برنامه های اندرويد می توانند دسترسی مساوی به قابليت های گوشی داشته باشند. گوشی هايی که سيستم عامل اندرويد را خواهند داشت به کاربرشان اجازه مي دهند تا از تمام قابليت های يک گوشی هوشمند بهره ببرند. کاربران اين گوشی ها به معنای واقعی می توانند دستگاه خود را بر اساس سليقه خود تغيير دهند و محيط سيستم عامل گوشی خود را سفارشی و شخصی سازی کنند. حتی کاربران می توانند برای گوشی تعيين کنند که عکس هايشان با چه برنامه ای باز شود.
ويژگی ها و قابلیتهای اندروید
۱٫ اندرويد تمامی تکنولوژی های اتصال (Connectivity) شامل GSM/EDGE, CDMA, EV-DO, UMTS, Bluetooth و Wi-Fi را پشتيبانی می کند.
۲٫ اندرويد از فرمت هاا مختلف فايل هاا مالتی مديا مثل MPEG-۴, H,۲۶۴, MP۳, AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF پشتيبانی می کند.
۳٫ SMS , MMS و XMPP فرم هايی هستند که آندرويد براي ارسال پيغام های متنی يا همان SMS از آن ها پشتيبانی مي کند.
۴٫ مرورگر موجود در اندرويد بر اساس فريم ورک اوپن سورس WebKit توسعه يافته است.
۵٫ SQLite نرم افزاری است که برای ذخيره داده ها و مديريت بانک های اطلاعاتی سبک در اندرويد در نظر گرفته شده است.
۶٫ ماشين مجازی جاوا (Java Virtual Machine) در اندرويد به صورت پيش فرض تعبيه شده است. تمام برنامه های اندرويد بايد به زبان جاوا نوشته شوند. البته اين نسخه از JVM برای دستگاه های موبايل بهينه شده است.
۷٫ ابزارهای مختلف اندرويد برای توسعه دهندگان به راحتی در دسترس است و توسط شرکت گوگل پشتيبانی مي شوند. اين ابزارها شامل کتابخانه ها، خطاياب، شبيه ساز گوشی و يکم پلاگين برای اکليپس است.
۸٫ اندرويد از سخت افزارهای مختلف همچون GPS و دوربين های متنوع پشتيبانی مي کند.
۹٫ تصاوير و فايل های گرافيکی بوسيله OpenGL پردازش می شوند که کيفيت بالاتری خواهند داشت.
گوگل دسترسی آسان به ابزارهای سودمند و کتابخانه های بسياری را برای توسعه و توليد برنامه های کاربردی مبتنی بر آندرويد فراهم کرده است، که برنامه نويسان می توانند با استفاده از آن ها هرچه سريع تر و راحت تر برای آندرويد برنامه توليد کنند. اين ابزارها شامل خطاياب، شبيه ساز گوشی، کتابخانه ها، اسناد، کدهای نمونه و يک پلاگين برای اکليپس است. برنامه نويسی برای آندرويد به زبان جاوا انجام می گيرد. توابع خود آندرويد نيز با استفاده از جاوا پياده سازی شده اند. آندرويد فقط قادر است کدهای مديريت شده (Managed Codes) را اجرا کنيد و قادر به اجرای کدهای Native نخواهد بود.
آندرويد سيستم عاملی بر اساس لينوکس
اين سيستم عامل بر اساس هسته سيستم عامل لينوکس توسعه يافته است. در واقع مديريت و بهينه سازی حافظه، ارتباط با سخت افزار و سرويس های سيستم، امنيت، مديريت پردازش ها و مديريت منابع دستگاه موبايل را هسته لينوکس انجام مي دهد و آندرويد فقط لايه ايست که ارتباط ميان کاربر و سيستم عامل را برقرار می کند. اين لايه نرم افزاری بوسيله جاوا پياده سازی شده است و به همين علت قادر به اجرای کدهای Native نخواهد بود. آندرويد همانند لينوکس اوپن سورس خواهد بود و توسعه دهندگان بيشماری بر روی آن کار مي کنند.